ZAPISNIK SA REDOVNE GODIŠNJE SKUPŠTINE SEKCIJE-PTICARA ZA 2012.god
DNEVNI RED

 1. IZBOR I IZVEŠTAJ VERIFIKACIONE KOMISIJE ( Mihalek Aleksandar , Skenderović Ljubiša)
 2.   FINANSIJSKI IZVEŠTAJ BLAGAJNIKA  (Sekula R.)
 3. IZVEŠTAJ NADZORNOG ODBORA  ( Berkeš G.)
 4. IZVEŠTAJ DISCIPLINSKE KOMISIJE ( Nađpastor J.)
 5. DISKUSIJA O PODNETIM IZVEŠTAJIMA I GLASANJE O ISTIM
 6. GODIŠNJA  SKUPŠTINA UDRUŽENJA ( predlog za  počasnog člana udruženja )
 7. NOVI PROPISI O DRŽANJU ŽIVOTINJA
 • Predsednik  sekcije Tomek Robert pozdravio sve prisutne i zahvalio se što su se u tako velikom broju odazvali pozivu kao i prisutne goste : podpredsednika udruženja gosp. Savić Dragana , predsednik sekcije kunićara gosp. Bašič Peru, predsednik sekcije sub. kružnih leteče gosp. Bačić Josipa, Predsednika kao i podpredsednik sekcije živinara Mravak Vladislava i Robert Fehera, predstravnike sekcije budimpeštanskih visokoletača gosp. Jožef Kurinu i Vizin Ivana  !  Nakon toga otvorio godišnju skupštinu sekcije !
 • Minutom ćutanja odana počast preminulom članu naše sekcije gosp. Danilo Sakaču.
 • Verifikaciona komisija je konstatovala  da je prisutno  94 člana od 107 zasad uplaćenih članarina  tako da  postoji kvorum za rad !
 • Predsednik sekcije Tomek Robert pročitao godišnji izveštaj za 2011 tu godinu!(prilog!)
 • Blagajnik sekcije gosp. Sekula Robert podneo blagajnički izveštaj i predložio spisak članova za brisanje  koji nisu izmirili članarinu uzastopno 3 godine pa se zbog toga brišu i njihovi brojevi postaju slobodni !  To su : Mb 31 Irmeš Julije , Mb 35 Hupko Atila ,         Mb 45 Seleš Ferenc, Mb 52 Berta Geza, Mb 92 Januško Šandor  i Mb 190 Šebek Ferenc!
 • Izveštaj Takmičarske komisje podneo je gosp.Pajo Tumbas ( prilog!)
 • Predsednik Nadzorne komisije gosp. Berkeš Gabor kao i predsednik Disciplinske komisije gosp. Nađpastor Janoš  konstatovali su da u prehodnom periodu nije bilo neregularnosti u radu sekcije !
 • Posle kraće diskusije izveštaji su usvojeni jednoglasno !
 • Plan i program sekcije ptičara za 2012 –tu  pročitao je predsednik gosp. Tomek Robert  ( prilog ) koji je potom i usvojen jednoglasno !
 • Tomek Robert otvorio diskusiju o dajoj podršci predsednika udruženja , potom je obrazložio ovu problematiku i upoznao članstvo sa svakodnevnim problemima u komunikaciji sa predsednikom društva . Stanko Nimčević je izrazio zabrinutost o veoma lošim međuljudskim odnosima u klubu, podpredsednik sekcije  Marko Šarčević navodi da je gop. Pastor Janoš terao inat kako njemu lično tako i celoj sekciji , a usput je doživjavao mnoge neprijatnosti pa je zbog toga odlučio da više ne učestvuje u radu UO udruženja! Proboljčević  Antun navodi da  kad su Predsednik i Podpredsednik sekcije  kažnjeni  da je to bio stav cele sekcije o čemu svedoči  izjava  koju su podpisali članovi sekcije , oni su zapravo zastupali stav sekcije ! Pletl Adam navodi da od kad je postao član sekcije ptičara pominje se kao glavni krivac  za nastalu situaciju i neko ko huška ptičare  i da radi protiv udruženja,  naravno sve to nije tačno jel je oduvek radio za dobrobit udruženja što namerava i u narednom periodu !  Podpredsednik udruženja gosp. Savić Dragan  govori da je njegova sekcija ( sekcija srpskih visokoletača ) napustila  udruženje iz razloga što je komunikacija sa predsednikom bila krajnje nekorektna! Posle  duže rasprave skupština je jednoglasno podržala da se od strane sekcije –ptičara uskrati podrška  predsedniku udruženja, prvenstveno gledajući interes celog udruženja !
 • Predsednik sekcije  izneo novine koje nas očekuju u procesu legalizacije , i pojasnio dalju proceduru, obrazložio je značaj prstenovanja mladih ptica i apelovao da se sve novoizlegle ptice obeleže zatvorenim nožnim prstenom!
 • Izabrani su i delegati za skupštinu udruženja  to su : Tomek Robert, Šarčević Marko, Sekula Robert, Mlinkov Mirko, Granjak Gabor, Herceg Gabor, Proboljčević Antun, Tumbas Pajo, Deak Laslo, Sadojević Ivica ,  po funkciji kao član nadzornog odbora Mihalek Aleksandar i Pletl Adam počasni predsedni udruženja !
 • Za članstvo u sekciji javila su se tri  nova odgajivača  1. Marko Vuković 2. Gandiš Laslo 3.Šandor Sabolč
 • Posle radnog dela skupštine  dr.vet. med Ferenc Marton održao je predavanje  o parazitima kod ptica  a dr.vet. med Eugen Šefer o operativnim zahvatima na pticama koje se svakodnevno rade u veterinarskoj ordinaciji PanVet !
 • Uz večeru i piće druženje je trajalo do kasno večernjih sati !

                                     Sekcija-ptičara Dana  02.04.2012.Subotica  sala „ Jelena“